Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy warto dla miłości umierać...?
Gdzieś, między nieba błękitem,
A ziemią się poniewierać
I bywać między nocą i świtem?

Może jest miłość jak morze wielka...
Jej dotyk i gest i uśmiech,
Jak każda w morzu kropelka
Wypełnia po brzegi duszę.

Warto jednak żyć dla tej malutkiej...
Co nadchodzi w dzień powszedni,
Twoją twarz pokrytą smutkiem
Radosnym uśmiechem rzeźbi.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • RozaR

    28 July 2020, 20:22

    No i dziękuję za inspirację :-)

  • RozaR

    28 July 2020, 20:21

    Dla miłości nie warto umierać
    Nie chodzic po nieba błękicie
    Lecz stać twardo na ziemi
    I liczyć pieniądze i dzieci

    Bo nie ma nic stałego
    Rownania co prawdę określa
    Jest tylko służba dla ludzi
    Czyli praca rodzina i dzieci

    I nic i nic więcej
    Co warto polecić