Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy pamiętasz…?

Czy Ty niebo w ustach miałaś?
Mnie tym niebem całowałaś?
Jeszcze w sercu brzmi piosenka.
Pamiętasz…?

Czy można o Tobie zapomnieć,
Jak we śnie przychodzisz do mnie?
Inne z niego precz przepędzasz
Dziewczęta.

Zapomniałaś, że sen minie
Już o porannej godzinie.
Mnie obudzą usta inne.

2794 wyświetlenia
22 teksty
5 obserwujących
  • Maciek Zz

    11 June 2020, 21:27

    Ciekawe, czy ktoś zauważył tu akrostych ;)

  • słoneczniki

    24 February 2013, 12:02

    Intrygujący ale działający na wyobraźnię

  • 21 February 2013, 17:27

    Podoba mi się ten wiersz,
    Piękny:)
    Pozdrawiam miło.

  • misiek45

    21 February 2013, 15:06

    Bardzo ciekawy wiersz ,a ostatnia zwrotka bardzo kontrowersyjna mimo to pasuje do całości-pozdrawiam miło:))

  • Aquarelle

    21 February 2013, 11:13

    Tylko nie mów o tym tej dziewczynie.

    Przychodzi mi na myśl pewna piosenka pod tytułem: Moon River
    Pozdrawiam.