Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmysły

Czy słyszysz?
Czy słyszysz tę ciszę, która ogarnia każdy zakamarek tego pomieszczenia?
Jak możesz jej nie słyszeć?
Przecież jest taka głośna.

Czy czujesz tę woń?
Czy czujesz tę woń, która zapędza mnie w szaleńcze wspomnienia?
Jak możesz tego nie czuć?
Jest tak ostra że kaleczy nozdrza.

Czy widzisz?
Czy widzisz tę nicość, która ogarnia wszystko co jest w zasięgu wzroku?
Jak możesz jej nie widzieć?
Przecież to ona tak oślepia.

Czy czujesz?
Czy czujesz ten ból, który wyłania się z mojego zimnego serca?
Jak możesz go nie czuć?
Przecież to on mnie zabija.

Czy posmakowałeś kiedyś miłości?
Czy posmakowałeś ją tak prawdziwie jak ja to zrobiłam?
Widać, że nie bo nie potrafisz dotknąć zmysłów, które opisałam.
A przecież miłość jest sensem ludzkiego istnienia.

5696 wyświetleń
58 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!