Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwie latarnie

Czy pamiętasz spotkania o słońca zachodzie
gdy wiatr muskał nam twarze zwrócone ku sobie
nasze ręce splecione w gorących uściskach
nasze oczy wpatrzone w czerwone igrzyska

Czy pamiętasz spacery przy tafli jeziora
dwie latarnie świeciły na molo przedwczoraj
tylko woda lustrzane wskazała odbicie
twojej twarzy pozornym uczuciem przykryte

Nie pamiętasz już spotkań o słońca zachodzie
nie pamiętasz zwróconych dwóch twarzy ku sobie
nie pamiętasz spacerów przy tafli jeziora
nie pamiętasz latarni świecących przedwczoraj

39 586 wyświetleń
253 teksty
27 obserwujących
  • Maryla S.

    9 August 2020, 21:38

    Dziękuję Maćku. Pozdrawiam 🙂

  • Maciek Zz

    9 August 2020, 20:44

    prawda okrutna - pamięć zbyt krótka