Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienna Burza

Czuję, jak wciąż trzymasz moje serce
W swoich delikatnych dłoniach.
Jak płaczesz weń,
Po nieprzespanych nocach...

Czujesz, jak przytulam Twoje serce.
Jak powtarzam doń po nocach
"Nie odchodź...
Proszę...
Zostań..."

Czuję, jak kładąc dłoń na szybie,
Za oknem, po drugiej stronie.
Wciąż do szkła, przyciśnięta jest Twoja...

Czujesz, jak wieczorami, co dnia
Usypiam...
W snach, przyciągając Cię do siebie...

Zagubiony wciąż.
W Jesiennej burzy,
Jej nieśmiałych spojrzeń...
Trzymam kciuki mocno zaciśnięte.
Licząc, że kiedyś znów dorosnę,
Do ujrzenia oblicza.
Tej przepięknej
Jesiennej...
Burzy...

M~

31 863 wyświetlenia
104 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!