Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotna w tłumie

pies

Czuję się dziwnie kiedy jestem w tłumie , bo czuję się samotna .
Z mych oczu płyną łzy , a ludzie tego nie widzą przechodzą obojętnie .
Przystanęłam nagle w tłumie i po patrzałam przez chwilę na ludzi
jedna pani biegła , by zdążyć na autobus .
Drugi pan mnie popchnął , nie powiedział nawet przepraszam .
Upadłam na ziemie , a z mych niebieski oczu poleciały samowolnie łzy .
Pomyślałam jakie to smutne , ze w naszej codziennej gonitwie , by zdążyć na autobus czy biegnąc szybko , aby przypadkiem nie spóźnić sie na obiad , nie patrzymy na zagubionych ludzi w tłumie
którzy płaczą i którzy , akurat potrzebują naszej pomocy .
Więc pamiętaj o tym , że kiedy zobaczysz kogoś kto placze na lawce , spytaj się o co chodzi , bo może potrzebować twojej pomocy.

1854 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    12 April 2014, 22:30

    Nikt nie pomoże ci póki sama sobie nie pomożesz. I tak ma być i pozostać - i nie inaczej.