Menu
Gildia Pióra na Patronite

Póki żyjesz-czekaj...

Człowiek zawsze wraca,
kiedy wybije godzina powrotu
przyjdzie nawet z końca świata,
by zmazać ślady swej nieobecności
zmęczony wysiłkiem podróży,
trudem stawianych kroków
w końcu stanie przed twarzą ukochanej
ból po przebytej wędrówce zniknie
wraz ze wspólnym spotkaniem
stęsknionych ramion
...

37 751 wyświetleń
418 tekstów
37 obserwujących
  • Natuuś

    26 June 2014, 20:14

    dziękuję Ci : ) miłego wieczorku : )

  • krysta

    26 June 2014, 15:41

    ładny wiersz...
    pozdrawiam