Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek radia Wojciech M.

Człowiek radia Wojciech M.

Usiadła nam na karki historia
I skrzywiła gęby
Wlecze się ta przeszłość za nami
I rozrywa nas na strzępy

Dlatego żal mi tego głosu
Od wielkiej rockowej muzyki
Głosu wysokiej jakości
Dobrego żartu a jednak i polityki

W czasie podziału i zarazy
Odchodzi człowiek niczym granica
Między tym co było za niego
I tego nowego co będzie

A wydawało się że był zawsze
Od czasów czerwonej epoki
Do teraz
Teraz go niestety nie będzie

76 556 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!