Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Pomyłka"

Człowiek myli się każdego dnia,
nawet nie wie jak.
Ile go to wszystko może kosztować
Ile musi cierpieć, nocy nie przespać,
tego nie wie nikt.
Najgorsza jest pomyłka, gdy komuś zaufasz,
gdy myślisz, że możesz na nim polegać.
Tak często mu pomagałeś,
a on Cię zostawia, mówi:”Daj mi spokój”
Wtedy świat Ci się wali,
skecz Cię już nie bawi.
Wszystko schodzi na dalszy plan,
A Ty doznajesz nowych to ran.
Bo jak to wszystko można, wtedy sobie wytłumaczyć,
że ktoś tak Cię załatwił.
Mówi przy tym tyle bolesnych słów
i szuka we wszystkim „dziur”.
Nie możesz się zamartwiać,
widocznie ten ktoś był tylko kimś,
kimś nieważnym, niepotrzebnym
często w stosunku do Ciebie obojętnym.
I pamiętaj, to co powiedział król ludzkich serc:
,, Dziwny jest ten świat[...]
I dziwne jest to,
że od tylu lat
człowiekiem gardzi człowiek”

56 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!