Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeśli nie teraz...

Człowiek, istota prosta do zrozumienia;
zdanie swe zmienisz, gdy wyjdziesz z cienia.

Budowę ma prostą, funkcję określoną;
by żyć i kroczyć drogą wytyczoną.

Gdy jednak o sprawy serca się rozchodzi;
Nawet sok najsłodszy życia nie osłodzi.

Nie pojmiesz człowieka, który czeka;
By dotrzeć do drugiego człowieka.

Nawet gdy już gotów jest i próbuje;
zawsze lęk, czy los plany pokrzyżuje.

Jednak gdy i los już sprzyja, podpowiada;
jeśli nie teraz, to kiedy wypada?

8687 wyświetleń
65 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!