Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek czasami musi się zgubić,
Tylko po to by ktoś go znalazł.
By nie musiał zawsze być sam.

Musimy czasami krzyknąć,
Żeby się wyciszyć.

I kochać,
Żeby znienawidzić.

Musimy zniknąć,
By nas ktoś zauważył.

Musimy się przestraszyć,
By w końcu się odważyć.

Musimy udawać,
By poznać prawdę.

I być uprzejmym,
By otrzymać pogardę.

Musimy siebie znaleźć,
By móc się w kółko gubić.

Musimy spać i śnić,
By kiedyś się obudzić.

26 107 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • krysta

    23 May 2015, 21:10

    bardzo ciekawy wiersz...pozdrawiam :)

  • 13 May 2015, 01:35

    A i wszystko ,,na odwrót" również.