Menu
Gildia Pióra na Patronite

Istota skrzydlata

Częściowo otwarte oczy sprawiały wrażenie obumarłych
oślepiający blask anioła zamykał powoli ślepia.
Wdzięk istoty skrzydlatej zachwycał i wprawiał w stan uniesienia,
bez wątpliwości dałbyś się mu poprowadzić.
Tajemnicza twarz pełna uśmiechu
skrywała jego tajemnicę.
Ona też musiała być piękna.
Serce było tak dobre, że i ja będąc blisko stawałam się lepsza.
Czy już teraz zabierze mnie do drugiego świata?
Przesuwał się w moją stronę w określonym celu, którego nie znałam.
Złożył pocałunek na mym czole i odszedł.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!