Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do taty

pies

Cześć tato

Tak tato to ja piszę twoja córka , już wcale nie taka mała .
Dlaczego mnie zostawiłeś , co noc płaczę i tęsknię za tobą . Byłeś dla mnie bohaterem w wielkiej ciężarówce , ten obraz mam przed oczami , gdy zasypiam . Gdy słucham naszej ulubionej piosenki to w oczach mam łzy . Pamiętam dzień w którym odeszłeś miałam nie całe 6 lat , trzasnęłeś drzwiami i nas porzuciłeś .
Więc teraz jestem dla ciebie nikim , zabawką którą porzuciłeś .
Piszę do ciebie list , a czy przeczytasz zależy już od ciebie .
Chodź odeszłeś dawno i bardzo mnie zraniles , to i tak bardzo cie kocham .
twoja martynka

1853 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    16 May 2014, 15:55

    Uważaj bo masz jego geny. Nauczona porzucenia może unikniesz jego postawy..... Są jednak jeszcze inne możliwe powody rozstania i często usprawiedliwione. Twoje życie zranił ale i on ma życie i albo zranione, ewentualnie się męczyło lub było niespełnione i ma je tylko jedno. Lecz to lekkość dziadowska jest podstawowym powodem rozwodów - więc uważaj byś ty też nie zraniła. Ja bym syna przestrzegał przed związkiem z tobą. ( z całym szacunkiem ). Niestety to co piszę jest uzasadnione choć bym naprawdę nie chciał. Ech się napatrzyłem,- więc nie oburzaj się .

  • fyrfle

    16 May 2014, 15:11

    Takich listów jest tak dużo, że omal nie przechodzą nie zauważone.Współczuje ich autorom, bo mają na zawsze pomylone dzieciństwo, które plącze całe życie.Pozdrawiam.