Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekanie nie czeka

Teksty z obrazami - Czekanie nie czeka - exsilentio
Czekanie nie czeka - exsilentio

Czekanie jest jak głaz oderwany gromem z góry
Ślepo wyprzedza, rozpycha się w lesie,
Jego wściekły hałas echo niesie.
Depcze wszystko po drodze na płask ponury.

Albo jak tytoniowy dym
Co snuje się leniwo,
Choć wiatr mu przygrywa,
Ponad wszystkim i niczym.

Ja po prostu czekam.
Po beznadziejnej nocy smutnego człowieka
Wszystko mija jak z procy.
Rzeczywistość jak tanie wino gardło sączy
Bo jest moje kochanie, bliskie też z daleka.
Gdy wszystko się kończy,
Nic się nie kończy, kiedy miłość na miłość czeka.

42 071 wyświetleń
583 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!