Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Nowa Pora *

Czas w końcu zostawić zło przeszłości za sobą ...

Spomiędzy gałęzi ogromu drzew za moimi oknami
przez jedno uchylone wślizguje się szept nocą,
który podąża za mną moich snów ścieżkami
i gdy gwiazdy na niebie migoczą
wszeptuje w ich pięknej krainy niebo opowieść nową ...

Opowieść o miłości, która zwyciężyła zło ...
Opowieść o wygranej walce, która umożliwiła to,
żeby móc w końcu zacząć normalne życie po raz pierwszy ...

Czas w końcu uwierzyć,
że już nigdy nie będzie tak jak wtedy,
gdy łzy gorzkie skapywały z liter rozpaczliwych wierszy
na dach domu przesiąkniętej złem biedy ...

Czas w końcu to wszystko zapomnieć ...

i dostrzec to wszystko co teraz należy do mnie.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • WilceeQ`

    18 August 2019, 10:58

    Jesli znajde czas, sprobuje tu wrocic.

  • Moon G

    18 August 2019, 09:45

    skomplikowane, nie kumam jak by to miało wyglądać, może napisz i wyślij w wiadomości?

  • WilceeQ`

    16 August 2019, 12:54

    “sobą ...” I kazde nastepne, dodatkowe miejsce (spacja) po słowach, a przed wielokropkiem jest niesamowicie zbedne i burzy konstrukcje wiersza.

    “który podąża za mną moich snów ścieżkami”
    - dodałabym przecinek po “mną”

    “i gdy gwiazdy na niebie migoczą
    wszeptuje w ich pięknej krainy niebo opowieść nową ...”
    - tu dodalabym dwa,
    po “w”
    po “niebo”

    “ żeby móc w końcu zacząć normalne życie po raz pierwszy ...”
    - tutaj dodałabym po “życie”

    “rozpaczliwych wierszy”
    - zaraz po tym

    “Czas w końcu to wszystko zapomnieć ...
    i dostrzec to wszystko co teraz należy do mnie”
    - tutaj zabrałabym “i” dodała przecinek po zapomnieć i na sam koniec wielokropek

    I ostatecznie zamieniłabym kilka wielokropek lub przecinkow na kropki. Zwłaszcza w przełowych momentach, np:
    “Opowieść o miłości, która zwyciężyła zło ...”

    zastanow sie nad tym, wiersz stanie sie plynniejszy I latwiejszy w odbiorze dla czytelkina - a warto, bo naprawde jest piekny. Smutny - jednak ukazuje potrzeba isle do walki, do brniecia w przod.