Menu
Gildia Pióra na Patronite

pachnidło

czas niesie w sobie miejsce jemu obce
pierwiastek drogi -
lęk pierwszych kroków serca w drugą stronę

- pulsują we mnie chwile
nim oddalą się falami
przenikną membranę światła

pamięć rozmazuje nas
w zamknięciu kruszą się słowa
na obce dźwięki

nasze słońce w szklanej szkatułce
trójkolorowe nad horyzontem nocy
gdzie jesteśmy clinique happy*

a kropka jest wydłużonym przecinkiem

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • kati75

    4 September 2019, 08:26

    dziś będę szukać trójkolorowego słońca co za porówniania?;-)aż sobie go zabiorę;-)

  • Cris

    31 August 2019, 16:19

    puenta jakby święta ;)
    pozdrawiam

    od mill
  • Malusia_035

    30 August 2019, 09:17

    Zapachniało ,zadźwięczało ..jednym słowem porwało mnie :) Dziękuję :)

    Pozdrawiam Michale :)

    od mill