Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem wypada mi świat...

...
Czasem wypada mi świat
tak jak kromka chleba z dłoni drżącej...
odkruchami siebie układam rozsypaną całość chwiejnie...
niebo...
ziemia coś pomiędzy
trudno zapamiętać proporcje oddechem...
boso w deszczu błądzę
zwijam kłębki nerwów
gdzieś musi być ich koniec
i początek tęczy... jednorożec...
nie jestem Bogiem
mój świat oparty o chaos
trzeszczy i jest z różnych elementów
ma luki
siateczki zmarszczek
braki
źródła i wodospady w moich oczach...
nocą słyszę jak padają inne światy
z hukiem...
z uśmiechem zasypiam spokojnie na boku
inni mają tak samo
nie jestem wyjątkiem...
Anita Steciuk

15 431 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!