Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cichy słuchacz

czasem warto mieć słuchacza
który nie wtrąca się
i czeka na ciąg dalszy
byś wreszcie to wyrzucił z siebie

cichy słuchacz
taki który nie zadaje pytań
taki który ciągle słucha
a kiedy mówisz
poradź mi co mam zrobić
przemawia
nie zarzucając twoich słów
pytaniami

albo regułką tą
wiesz co gdybym ja był
na twoim miejscu
cichy słuchacz
nie przerywa
jakby wiedział
że już możesz nie dokończyć
i upadnie gdzieś głębiej

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • RozaR

    25 June 2021, 18:05

    Bardzo mądry wiersz
    Trochę smutny
    Jakby wołał pomocy

    od Naja