Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezgwiezdna... niczym wdowa...

http://www.youtube.com/watch?v=7KCw9hftELs

Czasem mam taki zamęt w głowie
trudno powstrzymać wtedy łzy.
I serce też żałośnie bijąc
zabiera spokój... mąci sny.

To właśnie wtedy potrzebuję
czyjegoś wsparcia na ramieniu.
Wypłakać smutek z resztą łez
posiedzieć w ciszy i w milczeniu.

Nie chciałam spłoszyć Cię ze snów.
Teraz tam zieje... samotnością.
Zbyt wiele powiedziałam słów
mylnie kojarząc je... z miłością.

Nie jestem Twoim przeznaczeniem.
Jestem... wytworem wyobrażeń.
Cząsteczką złudzeń i... fantazji.
Drobiazgiem pośród wielu marzeń.

Zatem... milczeniem dajesz znak
że drogi nasze się rozeszły.
Myślisz... co złego to nie ja
a Ty kochana to...czas przeszły.

Dziś taka czarna noc bezgwiezdna.
Sterczy za oknem niczym wdowa.
W aksamit sukni łzy ociera i głaszcząc
twarz w poduszkę... chowa.

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    10 April 2013, 11:30

    Dziękuję Wszystkim...
    Zbyszku czytasz jak pisałeś...dziękuję:)pozdrawiam:)

  • Papużka

    29 March 2013, 13:48

    Wiersz bardzo ładny Agnieszko.. Zgadam się z Yestem i również nie umiem dokonać wyboru... :)) Pozdrawiam.

  • 23 March 2013, 22:47

    Nie wiem, czy bardziej piękny, czy smutny...
    Pozdrawiam i uśmiech zostawiam. :)

  • krysta

    23 March 2013, 16:31

    Niewesoły, lecz śliczny wiersz -myślę ,że zregenerujesz się. Wrócisz ... będziesz tętnić życiem :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • agniecha1383

    23 March 2013, 14:59

    Serdecznie wszystkim dziękuję i żegnam na jakiś czas:) pozdrawiam...buziaki:)
    ♥♥♥♥♥

  • misiek45

    23 March 2013, 13:25

    Bardzo czułe wersy Agniesiu i cudny wiersz ,zabieram go jako perełkę-pozdrawiam milutko na dobry dzień :))

  • czarna mamba

    23 March 2013, 10:42

    kolezanka od łez:( swietnie napisane a ze smutne...dlatego piekne?nie wiem...

  • 23 March 2013, 09:58

    Brak mi słów...

  • motylek96

    23 March 2013, 07:34

    bliski...