Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Cyrenejczyk

czasem łatwiej jest wstać
niż podnieść na Ciebie wzrok
opieram spojrzenie o krzyż
to chyba najlepsze miejsce
z którego widać niebo
wyznaczone linią Twych ramion

próbuję podążać za Tobą
choć krwawią strupy po grzechach

Ty patrzysz na mnie przez ciernie
spojrzeniem gołębicy
ja liżę wciąż stare blizny

żeby uleczyć mój grzech
Ty cały stałeś się raną

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • RozaR

    24 February 2023, 23:31

    Przepiękny wiersz - ostatni wers mi zgrzytał i gubił przesłanie .
    Pięknie - uznanie !