Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Teksty z obrazami - Deszcz - exsilentio
Deszcz - exsilentio

Czasem kiedy pada deszcz latem
Jego łzy są ciepłe jak Twoje usta
Podnoszę chętną twarz jak kwiaty,
Gdy z radości do słońca chcą prosto ustać.
Czuję wtedy, jak całujesz mnie ciepło,
Jak wędrujesz miłością wzdłuż polików.
Jesteś troskliwa, a świat to piekło,
Jesteś milczeniem w morzu krzyków.
Wtedy stoję cały w Twojej miłości,
Mokry łzami rozgrzanych obłoków,
A w tych szeregach deszczowych gości
Czasem wędruje łza zakwitła w oku.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!