Menu
Gildia Pióra na Patronite

syn_ergia

czasem bywam człowiekiem
ale nie tu nie teraz nie z tobą
nieznacznie niebiesko

pierwsza kobieta matka
wychodząc główką o żłóbek zahaczyłem

jak ty i każdy
ten właśnie co kątem oka
by subtelniej niż łapą

a świat jest jedynie gdy włączę radio
lub psa na śniegu jak nogi z zimna dobrze że ma cztery
i drzewo którego nie słyszę
choć wiem że rośnie

i mógłbym przysiąc gdybym miał krzyż lub inne takie w kieszeni
że bym je trzymał by i mnie niosło
lecz nie gdzieś
nie po coś i nigdy dla czegoś
a właśnie gdziekolwiek
to tu
gdzie teraz nie jestem

a miłość schnie
tam gdzie stykają się ściany
czekając na tego co nie przyjdzie lecz gdy już będzie
przytuli

i przemoczone lękiem mi zdejmie piżamki
dla chwili ojcostwa
jezusią czyniąc chłostę

42 463 wyświetlenia
808 tekstów
64 obserwujących
  • danioł

    11 February 2012, 22:57

    wybaczam

  • Pytia

    11 February 2012, 22:29

    wybacz...........do bólu zakamuflowana abstrakcja -ja widzę top tak ..........płód żądał - i nic nie uzyskał....jedynie widmo cienia życia

  • Vort

    11 February 2012, 22:15

    Niesamowite...

  • danioł

    11 February 2012, 19:59

    a może jeszcze nie odstawiony

  • NieBoska

    11 February 2012, 19:58

    za szybko chłopak od cycusia odstawiony

  • 11 February 2012, 19:58

    Nie mam pojęcia. Zresztą magistra robię z czego innego ;)
    Polazłam, ale wrócę z jak mnie najdą konkretne te... no, wnioski i zawiłości.

  • 11 February 2012, 19:41

    Paladin, czopki?

    ---

    Ja nie lubię tej brutalności. Wolę Ciebie w lżejszym wydaniu, ale nadal z taką "werbalną masturbacją".