Menu
Gildia Pióra na Patronite

K.

Czasem bardziej kochamy się w kłamstwach. (M)

Powiedział mi Piotr
że kiedy przychodzisz
do kwadratu wyolbrzymiasz (koło)
albo do zera sprowadzasz (wartość)

Że krzyczysz albo się łasisz
Że rozmawiać to ty nie potrafisz
I tak znasz serca, że zawsze wiesz
czego im, na kształt kieliszka, nalać

Słodyczy ni goryczy
nie (po) żałujesz
Bez umiaru - dać i zabrać - możesz
I znasz przeszłość tylko od "najlepszej" strony

Lecz wystarczy błysnąć ci w te wielkie oczy
Zapytaniem: I co dalej?
A z sykiem - zwiniętych jak twój ogon
czerwonych dywanów - uciekasz

Razem ze swoim:
"zawsze/nigdy",
"wszystko/nic"
I to jest prawda co powiedział o tobie Piotr

luty 2020 (na podstawie ks Piotra Pawlukiewicza "Kłamstwo niszczy wszystko")

Cigarettes after Sex "K"
https://youtu.be/L4sbDxR22z4

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • sprajtka

    1 March 2021, 15:18

    Zgadzam się z Onejką, czysta przyjemność:)

    • Odys syn Laertesa

      1 March 2021, 15:47

      Przyjemność, to czytać pochwały od tak utalentowanych (biało)głów :)
      Pozdrawiam ✋

  • onejka

    1 March 2021, 13:37

    Jak miło Cię czytać znowu Odysie ❗️
    Pozdrawiam 🙂

    • Odys syn Laertesa

      1 March 2021, 13:42

      🙂 witaj. I poleć mi coś dobrego u ciebie do przeczytania... Coś takiego wyjątkowego dla Ciebie

    • onejka

      1 March 2021, 16:15

      Odysie, trochę tego stworzyłam i wiesz jak to z „dzieckiem” każde jest w jakiś sposób bliskie i wyjątkowe. Dlatego po prostu poczytaj w wolnej chwili, może akurat znajdziesz coś co do Ciebie przemówi. Będzie mi miło. 🙂