Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasami chcę...

Czasami chcę
Byś
Zabrał mi
To wnikliwe spojrzenie
By wygodnie po powierzchni błądzić

Odgonił
Natłok myśli
By mniej znaczyło lżej

Wyrwał
Wszystkie rosnące nadzieje
I zasiał błogi spokój

Byś wziął
Me serce na dłoni
I bezpiecznie zacisnął w garść

Czasami...

Lecz wiem
Że odbierając to wszystko
Odebrałbyś moje Ja

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
  • carla1

    7 June 2020, 16:04

    Dlaczego? - bo czasami potrzebna jest chwila słabości, ciężko zawsze być silnym. Czasami umiejętność obserwacji,empatia, wrażliwość stają się przytłaczającymi cechami. Aż nasuwa się myśl, że z egoizmem łatwiej żyć..

  • 6 June 2020, 22:19

    Dlaczego?