Menu
Gildia Pióra na Patronite

http://www.youtube.com/watch?v=qa65embWO1Y

Czas jak wiatr nieugięty
Przez palce jak woda delikatnie przepływa
Miarowo, bez pośpiechu
Twarz jak puch lekki otula
Człowiek się rodzi i umiera

Każda z nas własną pisze historię
A jednak
Każda z nas dalszy tworzy ciąg
Jednej, głębokiej jak rzeka
Ciemnej jak noc bezgwiezdna i
Szczęśliwej jak radości dzień
I smutnej jak szarość zaokienna
Historii…

Powiadają, iż to alfą jest samiec
Lecz to nam wolności straż przypadła
To my początek dajemy życiu
To my tworzymy ten świat
I ofiarujemy siebie
Wieczności

9974 wyświetlenia
99 tekstów
1 obserwujący
  • Naja

    8 November 2013, 22:26

    Kobieta, Kochanka, Matka, Ziemia... Ładny ;-)