Menu
Gildia Pióra na Patronite

Truthseeker

Ćwiek mam zabity gwiazdą polarną
na czubku firmamentu mej głowy ...
Czym jest ten świat, w którym żyjemy???
Kto to sklepienie ogromne stworzył???

Kto zaprojektował nasze komórki?
Kto powymyślał wszystkie gatunki?
Kto nas tu zamknął i po co? ...

Na gwiazd pełne niebo patrzę się nocą
i ta przesuwająca się gwiazda mi podsuwa
pytania, na które odpowiedzieć się nie uda ...

nikomu (?) ...

Czy to jest dom mój czy może do domu
odnaleźć mam drogę i dopiero wrócę ...

gdy ciało me na tym świecie porzucę ... (?)

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!