Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opętany Miłością

Cudowna jak kamień,
co połyskuje w wodzie,
prawdziwy diament,
stworzony ze złota.

Znaleźć taką trudno,
pokochać już łatwiej,
zdobytą choć raz,
nikomu nie oddam.

Zawróciłaś mi w głowie,
bardziej niż Gollumowi,
ten pierścień Saurona,
mój przepiękny skarbie.

Tyś jest mą Panią,
potęgą i chwałą,
jedyną kochanką,
oraz serca damą.

Miłość ponętną kieruje
w twą wargę wilgotną,
skarć mnie za ten czyn,
lub pozwól na więcej.

Bowiem opętany,
nigdy się nie wyzwolę
z twego uścisku
delikatnych ramion.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!