Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 25 July 2022

cudne dzisiaj
wokoło kwiaty
rozmowy ptaków szalone
motyle pszczoły ważki
przyleciały na śniadanie
pachnie zieloną wilgocią roślin
i kawą

prawie bezwiatr
ludzie i psy śpią jeszcze
zapadam się w zieleń
bezmiar niebny na mnie spada
zaciągam się powietrzem
nie śpieszę donikąd
przecież nie czeka mnie...

nie budzę wciąż myśli
niech będzie tylko tu i teraz
moment w czasie
wyrwany narzuconej obojętności
zapach perfum umyka
wiklina doplata się do wrażeń
jestem… jeszcze…

23.07.2022, 8.45

Teksty z obrazami - cudne dzisiaj
wokoło kwiaty
rozmowy ptaków szalone
motyle pszczoły ważki [...] - Monika M.
cudne dzisiaj wokoło kwiaty rozmowy ptaków szalone motyle pszczoły ważki [...] - Monika M.
33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących