Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cuda

cuda nie muszą być spektakularne
dzieją się one codziennie
wystarczy zatrzymać się na moment
i spojrzeć na świat odmiennie
cudem jest samo życie, bowiem,
dwa serca w jednym ciele,
cała natury różnorodność,
wszystko co żyje, co w niej się dzieje
cudem jest ziemia rodząca, żyzna
i wdzięczna od wieków - pomimo,
każdy kwiat, listek, drzewo,
kryształki lodu i płatki śniegu zimą
wszystko ma przecież swój kształt,
strukturę, kolor i własne piękno
nie mogło powstać przecież
dotknięte zwykłą przypadku ręką.

57 053 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
  • fyrfle

    13 January 2022, 18:11

    Tak, własnie tak. Dostrzec cuda w codzienności, w drobiazgach, w rozmowie przy kawie. I życie ma sens. Proste. Znane jednostkom.