Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pocałunek

Cóż to był za pocałunek...
Tego nie pojmuje...
Ślad Twoich ust do dziś mi smakuje...
Blask Twych oczu mnie zniewolił
Gwiazdy mi szeptały...
Z zazdrości oszalały...
Gdyż żadna z nich nie posiada
Takiego blasku jak Ty cała
Księżyc natomiast
Z podziwu patrząc na nasze ciała
poświatą lekką na nas ochrania
Niestety jego światło nie podziałało
Policje tylko wezwało...
Niekończąca się opowieść jak ze snu wyjęta
Pocałunek ten jedyny
Cóż to za dobra puenta
Na koniec tego snu...

9303 wyświetlenia
25 tekstów
2 obserwujących
  • DarkLady

    23 August 2012, 09:57

    Jak to dobrze za kazdy ma prawo tu pisac co chce i jedynym ograniczeniem jest to ze ma byc to jego wlasna tworczosc...
    Kazdy pisze to co czuje i jak to czuje...
    Mozna kogos zrozumiec albo tez nie...
    Moze sie podobac albo i nie...
    Osobiscie bylabym zachwycona gdybym otrzymala taki wiersz od swojego partnera gdyby jeszcze na dodatek opisywal on historie naszego spotkania i pocalunku... ahh jak romantycznie...
    koncowka ze to niby sen? hmm no coz... tak romantyczne spotkanie... gwiazdy ksiezyc pocalunek i nagle policja w tym? no nic dziwnego ze to sen ;) sny plataja nam rozne figle...

  • DarkLady

    22 August 2012, 22:49

    aż sobie to wyobraziłam ;)