Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fobia

Coś czai się za tobą
napawa się twą fobią
coś co zadaje ból
zaciska ci na szyi sznur
tym czego masz się bać
jest twój własny naiwny strach

Fobia! Fobia! nieuzasadniona
Fobia! Fobia! nieposkromiona

Gdy strach ci oczy przeżera
pamiętasz najgorsze wspomnienia
które staną się niedługo twoimi
chwilami najlepszymi
gdy jesteś w ciemności
nie idź tam, gdzie światło
tam szatan ci weźmie duszę na własność
stoi niewidoczny w mroku
i odbija ostatni błysk w twoim oku
Żyj i strzeż się światła!

Fobia! Fobia! nieuzasadniona
Fobia! Fobia! nieposkromiona!

6906 wyświetleń
146 tekstów
8 obserwujących
  • 2 May 2010, 18:49

    Już dawno nie czytałam wiersza w takim stylu. Jest tu zawarte tyle emocji...gratuluje.