Menu
Gildia Pióra na Patronite

wigilia nieobecnych

coraz więcej
miejsc pustych
wspomnień
i słów zawieszonych
w niebycie
za późno sformułowanych

jak co roku
pierwsza gwiazdka
mówi że się narodził
a my myślimy
o tych

co odeszli

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Archangel_Marco

    25 December 2011, 16:22

    Mam świętować to, że jakiemuś cieśli wieku temu narodził się syn... Phie...
    Wiersz mi się podoba. Dobrze wspomniane o tych, którzy umarli w naszych czasach...
    Dobry wiersz...

  • No_One_

    25 December 2011, 14:35

    Bez szaleństwa , ale mi się podoba,
    tytuł też.