Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mucha

Co zrobi mucha
Gdy ją zwyzywam
Odleci w świat
Nie wróci chyba

Co gdybym liściem
w twarz ją uderzył
Czy taki owad
mógłby to przeżyć

A gdyby swoich
nagle skrzyczała
I dom mój szturmem
zaatakowała

Wygnałaby mnie
Z domu mojego
Kazałaby szukać
Domu nowego

Lepiej zabije tą jędze małą
Obronię dom, oblekę się chwałą

693 wyświetlenia
10 tekstów
1 obserwujący
  • RozaR

    21 May 2014, 11:39

    Taki sposób myślenia towarzyszy często wobec wroga. Okazana łaska uwolnienia często jest nie doceniona. Praktyczniej jest zabić - częste zjawisko wobec Polaków.