Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochać

Co to znaczy kochać -
chyba zatracić się w nim bez reszty
i podążać miłości drogą,
Zostawiać na niej co dzień swe ślady -
wspólnie podziwiać wschód świtem bladym...
Nie zważać na nic,
na nikogo
- zawsze wstawać prawą nogą,
Po prostu być z tą ukochaną osobą!
Nie zważać na jej wady,
mieć za nic wszelkie granice i zasady...
To jak najsłodszy nakaz: cieszyć się życiem!
i z tą osobą byciem.
Kochać - to rozumieć się bez słów,
wśród zgiełku tłumu
Kochać - to rozstawać się i do siebie wracać znów
Kochać - to kłócić się i przebaczać
Kochać - być ze sobą na dobre i na złe,
być ze sobą zawsze
- niezależnie, gdzie się jest...
Być nie obok, ale z sobą,
Po prostu: żyć, kochać, rozumieć się.

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • marka

    26 July 2010, 10:55

    Przyjemnie się czyta a i przesłanie daje do myślenia.
    Mądry i logiczny, i też prosty wiersz.
    Dobra robota.
    Pozdrawiam