Menu
Gildia Pióra na Patronite

KOCHAM CIĘ

Co to właściwie jest kochać Cię?
Pójść z radością z objęć Twoich
Schodami w dół do nieba kuchni
I zrobić Ci kanapki, nam herbatę.

Czekać w niedzielę na Twój rosół,
Jak czekamy na mszę i kazania
Księży w naszej parafii i Dominików z Łodzi,
Na rekolekcje księdza Studenskiego.

A w ten szczególny dzisiaj dzień,
Chcąc czy nie dostaliśmy wyjątkowy prezent.
Między czerwonymi jagodami krzewu kaliny
Pierwszą arię miłosną zaśpiewał kos.

Swojej wybrance zaśpiewał i nam,
Którzyśmy arią miłości nad ariami.
A z takich prostych nut i czynów nasz śpiew
Zwykłym codziennym służymy sobie i bliźnim.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • kuloodporna

    14 February 2021, 22:06

    I to się nazywa miłość ....kanapki podane z gorącą arbatką ...bez tego fiu bziu.......brawo .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!