Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lepiej nie pytaj

co tam słychać

tam gdzie ty
jesteś sam
wiesz najlepiej

tu gdzie ja zostałam
wieczór słyszy pojedyncze kroki do łóżka
a poranek budzi się z jednym ziewaniem
ekspres się pieni nad jedną filiżanką
i jeden fotel skrzypi na dobranoc

ciszę tylko słychać podwójnie
milczy nieobecny
i ja kompletna niemowa

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    3 June 2020, 19:50

    ahhh, czuć każdy wers i zapach kawy z jednej filiżanki

  • Papużka

    3 June 2020, 19:24

    Lubię właśnie takie wiersze... :)