Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze raz o jesieni...

Co takiego jest w jesieni
że taki poetycki zapał
wznieca?
Czy lubimy się kolorami
opadających liści cieszyć?
A może to deszcz i wichura
zatrzymały nas na dłużej
w domu?
Albo chcemy się odrobinę
posmucić, gdy wszystko
zamiera?
Może myśli dłużej zatrzymane
są bardziej chętne do
wyrażania uczuć?
A może przyczyna jest
prozaiczna, bo o tej porze
w naturze tak dużo się
dzieje!
A może chcemy opiewać
piękno jesieni, jakiej nigdzie
indziej nie znajdziemy?

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • kati75

    4 November 2021, 16:13

    Jesień ma w sobie dużo nostalgii,wspomnień ,długich wieczorów i czasu na zamyślenie.

    od Naja