Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Co świecie zrobić by łan łąk zazielenić
Mimo mroźnej suszy gdy łodygi już obumarłe
Jak słońce zmusić do dania życiodajnych promieni
Gdy pora już nie ta, a lata tylko wspomnienie
Mgły nad odłogami i ugorami, dopala się babie lato
Jak oznajmić zagubionemu motylowi że to koniec
Że te świetlne ożywcze pasy na polany ornamencie,
To fikcja, że czas na sen, czasem złowieszczą śmierć
Błądząc nie oszukasz, nie zmienisz harmonii
Bo to prawa natury są powodem kolejności.

4837 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!