Menu
Gildia Pióra na Patronite

postój

co się ze mną stanie
- jak ustanę
bez powodu i bez czasu

w lunatycznej gorzkiej mowie
suche, drżące usta
przymknę

co się ze mną stanie
gdy te mroki w dzikie
zwierza
pustej nocy się zamienią

może mnie w rozpaczy rozszarpią
a później porzucą niechlujnie

co się ze mną stanie
jutro?

może stanę jak zegar
wpół do kroku
i zardzewieję
z byle jakiego powodu

może dzikim zwierzem się stanę
i ustanę w półmroku

18 031 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 10 April 2014, 20:31

    a niewiadome niepokoi

  • Uriel

    10 April 2014, 00:15

    dzikość jako wielka niewiadoma...