Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytające Serce

Co kryje me serce dobre pytanie?
Co szepta do duszy gdy rano wstanie?

Czy pustkę ktoś jego szybko zapełni?
Czy jak księżyc na niebie doczeka się pełni?

Ile cierpienia w sobie dziś zniesie?
Ile miłości nad góry wyniesie?

Jak wiele pokory okaże znów w sobie?
Jak wiele poświęceń odda tez Tobie?

Kiedy egoizm wyrzuci bezwzględnie?
Kiedy zabije dla Ciebie doszczędnie?

Niech nic go nie zaćmi, niech świeci w zenicie
Niech kocha Ciebie przez cale życie!

1352 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!