Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Co bym chciał
pytasz mnie ...
Odpowiem Ci wprost ,
zwyczajnie z atencją
gdyż pragnę;
drżeć łzą u rzęs twoich oczu ,
całować ich ścieżkę
na policzkach jak zostawią ślad.
Wierzchem Twej dłoni sprawdzającej
emocje ,które Cię oplatają.
Chciałbym być oddechem
do utraty tchu,
do zatracenia Twego
w pragnieniach powtarzanych na nowo,
albo sutkami leniwie drzemiącymi
słuchającymi pulsu
lub ich rozkwitem w chwili
zachwytu.
Chciał bym też zostać skrzącą
diamentowo drobiną potu
nim zetrzesz ją wraz z mym zauroczeniem..

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!