Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie

Cisza
Złote iskry tańczące w jej oczach
Nagle słychać
Szum krwi płynącej w żyłach
Do tego dochodzi
Łomot serca
Niemy szept
Dłonie się splatają
Oddechy łączą się
W gorzkim pocałunku pożegnania
Spojrzenia ostatni raz
Dotykają siebie wzajemnie
Łzy topią wspomnienia
W żałosnym cieniu zdrady
Dlaczego?
Bo to już koniec
Cisza

22 087 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!