Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc

cisza rozgrzewa nam usta
czas zastyga w bezruchu
i zdaje się rodzić pustka
którą szkicujesz dłońmi

zgasła ostatnia żarówka
noc opadła w twoje oczy
doszukuje się wątpliwości
ale nie chcę nic zmieniać

lecz wciąż tutaj jestem
z Twoją dłonią w mej dłoni
serce zamykam gestem
choć pragnę by czas nas dogonił

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!