Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzie bez Sumienia

Cieszy krzywda ich biednych,
bawi ogrom cierpienia,
nic nie zmieni ich szpetnych,
zimnych serc bez sumienia.

Nie nauczy litości
nikt ich ni przebaczenia,
bo to ludzie są podli
pozbawieni sumienia.

Ich zła wola silniejsza
jest niż mur oblężenia
a ich pycha największa ...
to się nigdy nie zmienia.

Tyle lat się modliłem
by Bóg dał im sumienie,
teraz wzywam tą siłę
co oczyści z nich Ziemię.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!