Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga Krzyżowa 2022

... cierpiętnicza droga
wiedzie przez Mariupol
Buczę, Irpień, Kramatorsk
Borodziankę ...
ciągnie się tułaczym
szlakiem naznaczonym
stacjami śmierci, bólu
łez, spalonych domów
niepogrzebanych ciał
ludzie niosą swe krzyże
z wiarą, w nienadaremny
trud!
niebo jeszcze nad nimi
płonie czerwienią ...
a droga zda się nie mieć
końca choć już tyle było
stacji...
Jezu!
przez pamięć naTwą mękę
śmierć i Zmartwienia
uczyń drogę cierpiących
nadzieją triumfu życia!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!