Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pauza

Cierpię na pewną przypadłość
znaną pod nazwą czarnomyślenie,
nie jest chorobą poważną
chyba, że się zejdzie
z innym schorzeniem.
To drugie ma istotnie coś wspólnego
z bólem umysłu i duszy,
a ciało wobec niego
poczyna straszliwie się kruszyć.
Wszystko niby działa jak powinno,
o czym czasem
ktoś wspomni niecierpliwie.
Jednak zatrzymało się
pewne wahadło,
a bez jego pracy
czas już nie żyje.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!