Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prywatność

Cień w oddali się pojawia
Mały dreszczyk emocji
Noc otula samotnością
Trauma wytrzeszcza oczy

Czyjś dotyk spojrzenia
Na odległość rozbiera
Rozpinając całe ciało
Do granic nieprzyzwoitości

Nie odkryte sekrety
Wywołują dziką rozkosz
Niepohamowany wstyd
Zamyka wejście do środka

Drzwi serca wnętrza
Nieokiełznana ciekawość
Spod kontroli się wymyka
Nie panuje nad sobą

Pytając niedyskretnie
Wchodzi z butami
Do cudzego świata
Nie szanując prywatności

94 331 wyświetleń
912 tekstów
21 obserwujących
  • silvershadow

    27 September 2022, 06:45

    Wbrew dziś coraz bardziej powszechnej maksymie, każdy człowiek ma coś do ukrycia, mianowicie człowieka w sobie.
    Kim byłby bez tajemnic, gdyby sam nie decydował o tym, kogo chce wprowadzić do swojego życia? Każdy sam wytycza granice i nikomu nie musi się tłumaczyć bądź udowadniać czegokolwiek.

    • Victoria Angel

      27 September 2022, 06:52

      Takie podejście do życia jest bardzo dobre. Pozwala również i ułatwia pozostanie sobą. :-))) Pozdrawiam.