Menu
Gildia Pióra na Patronite

głupia mania

ciekawość łaknie tego czego nie widać gołym okiem
tajemniczość podnieca wyobraźnię na dystans
inaczej odbiera się nieświadomie za parawanem
nie mając wcale od urodzenia myśliwskiego nosa

łatwo wziąć na język nie pozostawiając suchej nitki
demon się czai w postaci anioła na pierwszy rzut oka
słowo w ustach granatem w białej rękawiczce na dłoni
w strzępy serce i duszę człowiekowi bezlitośnie rozrywa

przy spotkaniu w cztery oczy mija się najczęściej
prawda z obłudą na co dzień choć powinny się liczyć
epizody a nie to co komu ślina na język przyniesie
lepszy na odległość przyjaciel niż w pobliżu agresor

94 343 wyświetlenia
912 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!