Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezlitosny czas

ciągle jesteśmy
na łasce bezlitosnych zegarów
gdy chwile chcemy zadomowić
w iluzji szczęścia
okruchy miłości wybieramy
spod zmrużonych powiek

godzina za godziną
dzień za dniem…
rozdrabniamy się na pocałunki
sycąc się sobą na wskroś
a czas nieustannie
na rzęsach osiada kurzem

i teraz, jak na złość
niedotlenioną myślą
chce przyspieszyć umieranie

21 304 wyświetlenia
183 teksty
42 obserwujących
  • Pytia

    3 November 2011, 00:22

    świetne zakończenie............styl ..powalający