Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do przeszłości

Chyba już nie potrafię
szczerze z Tobą rozmawiać,
bez chowania się za słodkimi uśmiechami,
Dziwne,
robiłam to latami.
Chyba nie potrafię,
bez udawania radosnej,
szczęśliwej Twoim szczęściem...
Nadal nie godzę się z Twoim odejściem.
Chyba za bardzo mnie przytłacza świadomość,
że byłam dla Ciebie nikim -
dziś tylko pustym wspomnieniem
przerwą w samotności...
Mimo kilku lat mojej cierpliwości,
nic z tego nie przyszło
Dziś mam do Ciebie żal
i tonę w morzu złości...
Nienawidzę siebie za swą słabość,
którą kiedyś nazywałam miłością,
którą Ty raniłeś swoją obojętnością...
Chciałabym nigdy Cię nie spotkać,
móc żyć sama dla siebie
Po co to wszystko mi było
Naprawdę... nie wiem.

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!